• 1
  • 2
  • 3
Luni, 11 Mai 2015 20:41

La Galaţi, Grădină Senzorială experimentează terapii de relaxare/VIDEO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grădina Senzorială a fost amplasată pe o suprafaţă de 750 mp în incinta Grădinii Botanice din Galaţi. În acest spaţiu se află 5 grădini verticale cu plante aromatice şi spaţii de relaxare cu şezlong-uri. Cei care intră în grădina simţurilor sunt îndemnaţi să păşească desculţi pe o alee terapeutică din pietriş, piatră de râu, conuri, fân, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni, scrie Adevărul.

Terapia de relaxare continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.
Zona inedită este un proiect finanţat de Mol România-Fundaţia pentru Parteneriat în Programul Spaţii Verzi-Componenta Spaţii Verzi Urbane 2014. Galaţi „Putem spune că această Grădină Senzorială este unică în România, suntem singura Grădină Botanică din ţară unde publicul are parte de un asemenea loc, în care se îmbină grădinile verticale cu plantele aromatice şi aleea terapeutică. Publicul va experimenta văzul, mirosul, gustul şi simţul tactil într-un mod inedit ”, a declarat ing.Paul Lupoae, şef Secţie Grădina Botanică.

VEZI IMAGINI

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei. Pentru cei care vor să beneficieze de asistenţă de specialitate în Grădina Senzorială, partenerii implicaţi în acest proiect pun la dispoziţie, pe bază de programare, 32 de ghizi voluntari – studenţi şi elevi, instruiţi de cadre didactice de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 20:47

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: