• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 11 Mai 2015 18:56

Ce se întâmplă în organism nostru atunci când ne ungem cu crema de protecţie solară

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vine vara şi e bine să ştim ce e se petrece în organism după ce ne ungem cu crema de protecţie solară. Există mitul că sintetizarea vitaminei D este împiedicată de crema pentru plajă. Acesta este fals, deoarece protecţia solară chiar ajută.

Vitamina D este acel tip de vitamină care se sintetizează atunci când noi absorbim razele UV, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm complet neprotejaţi pentru o sinteză mai bună. „Poţi lua vitamina D gata sintetizată din alimentaţie, în special din ton sau somon, sau chiar din suplimentele alimentare”, spune doctorul dermatolog Herbert Holman, citat de DoctorulZilei.ro.
Medicul adaugă că stratul de cremă nu te va împiedica să sintetizezi vitaminele de care ai nevoie. „Cu toate că foarte multe creme se bazează pe oxid de zinc şi dioxid de titaniu, particulele o dată aplicate pe piele, nu depăşesc primul strat. Ele se lipesc între ele, astfel că nu au cum să interfereze cu sistemul imunitar”, explică el.
Mai mult, chimicalele din cremă afectează hormonii. Studii au fost făcute pentru a demonta acest mit, însă concluziile au de monstrat că oxybenzona nu are legătură cu fluctuaţia hormonilor.

 

Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 19:00

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: