• Ned 2020 Web
Sâmbătă, 09 Mai 2015 23:06

Klaus Iohannis: Problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

"Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați", a scris șeful statului pe Facebook.
O serie de proteste împotriva "tăierilor masive" de pădure au fost organizate sâmbătă în mai multe orașe din România.
Peste 200de persoane s-au adunat, sâmbătă, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, pentru a protesta faţă de tăierile ilegale de păduri, oamenii urmând să plece într-un marş pe traseul Piaţa Victoria - Palatul Cotroceni - Palatul Parlamentului.
Şi la Cluj-Napoca, peste 800 de persoane participă la un miting faţă de defrişarea pădurilor, scandând "Romsilva, hoţie, cu Holzindustrie în cărdăşie” sau "Moţii se luptă cu hoţii” şi criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament.
Şi la Alba Iulia, aproximativ 150 de persoane protestează faţă de defrişările ilegale, ei plecând într-un marş pe Bulevardul Transilvaniei şi scandând lozinci precum ”Uniţi salvăm pădurea”, ”Jos labele de pe pădurile României”, ”Nu corporaţia face legislaţia”.
Aproximativ 200 de oameni s-au adunat şi la Iaşi, ei plecând în marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare, prin faţa sediului primăriei, şi având bannere pe care scrie ”Vrem livezi, păduri curate, nu pământuri defrişate” şi scandând, printre altele, ”Vrem teii înapoi”. La un moment dat, protestatarii au început să cânte imnul României.
Şi la Ploieşti, aproximativ 50 de persoane protestează faţă de tăierile ilegale de păduri.
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, spunea că a luat act de acţiunile de protest programate pentru sfârşitul acestei săptămâni faţă de tăierile ilegale de arbori, pe fond susţinerii Codului Silvic şi împotriva monopolului. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Graţiela Gavrilescu anunţa un control al Ministerului Mediului la compania Holzindustrie Schweighofer, prin care se urmăreşte legalitatea achiziţionării de material lemnos tăiat din păduri de către această societate, care operează patru fabrici de prelucrare a lemnului, la Rădăuţi, Sebeş, Siret şi Comăneşti.

Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 16:08

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: