• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 08 Mai 2015 19:30

Schimbările climatice şi urbanizarea cresc volumului de polen din atmosferă, afectându-i pe alergici

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alergologii americani susțin că schimbările climatice și urbanizarea sunt potențial responsabile de producția masivă de polen de pe Terra, ajungându-se la un adevărat "tsunami de polen" uriaș pentru cei de suferă de alergii, scrie dailytimesgazette.com.

Stejarii și mestecenii sunt mari "fabricanți" de polen, iar "producția" lor vine în același timp cu cea de sezon, dată de plop, arin și frasin. Curând după aceea se va răspândi în aer și polenul produs de iarbă.
"Este o triplă lovitură", a declarat dr. Clifford Bassett, director medical la Allergy & Asthma Care din New York. "La începutul și la mijlocul primăverii polenul copacilor și al ierburilor lovește, creând nefericire și suferință", afirmă acesta.
Zăpezile din timpul iernii și ploile alimentează rădăcinile copacilor și declanșează un "răspuns robust", potrivit lui Bassett. În acest moment al anului, un potop de polen este iritant pentru sinusurile sensibile și lasă reziduuri pe terase și pervazuri. În plus, ceea ce este cel mai grav, poluarea aerului din marile orașe îi face pe locuitorii acestora chiar mai sensibili la alergii.
Potrivit unui studiu publicat în revista International Forum of Allergy and Rhinology, această alterare crescândă a calității aerului împreună cu schimbările climatice (temperaturi mai ridicate, umiditate sporită și prelungirea sezonului de creștere în agricultură) poate oferi o explicație pentru creșterea numărului de persoane care suferă de alergii la polen în aceste zile, iar în anii care vor veni va spori numărul de suferinzi.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: