• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 18 Ianuarie 2015 21:11

Ministerul Mediului analizează contestaţiile la revizuirea autorizaţiei de mediu pentru Kronospan

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Mediului analizează două contestaţii privind decizia de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru Kronospan Sebeş, în cazul construcţiei unei noi fabrici de formaldehidă în oraş, până la soluţionarea acestora fiind suspendată procedura la autoritatea de mediu.

Cele două contestaţii au fost înregistate luni la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, organizaţii nonguvernamentale din domeniul protecţiei mediului cerând reanalizarea deciziei de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru SC Kronospan Sebeş SA.

"Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a luat act de manifestările stradale care au avut loc duminică, 11 ianuarie 2015, în municipiul Sebeş, faţă de construcţia, în oraş, a unei fabrici de formaldehidă. MMAP a primit, în cursul zilei de luni, 12 ianuarie 2015, cele două contestaţi privind decizia de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru SC Kronospan Sebeş SA, înaintate de două organizaţii non-guvernamentale reprezentative din domeniul protecţiei mediului. Astfel, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a dispus demararea procedurii de analiză a contestaţiilor înregistrate, în conformitate cu prevederile art. 43. al OM nr. 818/2003 în cadrul Comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor din cadrul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

În perioada analizării contestaţiei, precum şi a documentaţiei de la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, autoritatea de mediu nu poate finaliza procedura de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru Kronospan Sebeş, a precizat sursa citată.

Peste 1.500 de persoane au protestat, duminică, la Sebeş, faţă de construirea în oraş a unei noi fabrici de formaldehidă, substanţă considerată cancerigenă, investiţia urmând să fie realizată de compania austriacă Kronospan, unul dintre cei mai mari producători de PAL şi MDF din Europa.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: