• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:38

Mediu: 25 de proiecte solicită finanțare în Programul privind biodoversitatea și ecosistemele naturale

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un număr de 25 de propuneri de proiecte privind biodiversitatea și ecosistemele naturale au fost depuse în cadrul celei mai recente sesiuni a Programului RO02 - Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor, al cărui buget total este de aproape 10 milioane de euro, a anunțat, vineri, într-un comunicat, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/.

Conform sursei citate, din totalul propunerilor consemnate în cadrul Apelurilor de proiecte 1-3, Programul RO02-Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor, cele mai multe (15) vizează apelul intitulat 'Studii și formare privind contribuția ecosistemelor naturale la principalele sectoare economice', ce beneficiază de un buget de două milioane de euro. Valoarea minimă a grantului solicitat pentru un proiect este 400.000 de euro, iar cea maximă de 500.000 de euro.

De asemenea, alte șase propuneri de proiecte se încadrează la apelul 'Scheme de restaurări vaste ale ecosistemelor', pentru un buget de 6.270.214 euro. Alocarea totală pentru acest apel poate fi mărită în cazul în care se identifică și aprobă de către Statele Donatoare resurse suplimentare pentru acest apel. Valoarea minimă a grantului solicitat este un milion de euro, iar valoarea maximă de două milioane euro.

Nu în ultimul rând, patru proiecte au fost depuse pentru apelul 'Creșterea capacității pentru gestionarea și monitorizarea culoarelor ecologice', al cărui buget este de 1,5 milioane de euro. În acest caz, cuantumul minim al grantului solicitat este un milion de euro, în timp ce valoarea maximă ajunge la 1,5 milioane de euro, solicitanții eligibili fiind numai autorităților publice. Procentajul maxim de finanțare nerambursabilă pentru fiecare proiect este de 100%.

Perioada de depunere a propunerilor de proiecte în cadrul Apelurilor de proiecte 1-3, Programul RO02-Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 — 2014, s-a încheiat în data de 12 noiembrie 2014.

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a lansat cele trei apeluri pentru propunerile de proiecte din cadrul respectivului program în data de 28 august 2014, implementarea lor urmând să se deruleze de la data semnării până cel mai târziu la 30 aprilie 2016.

Solicitanții eligibili în cadrul Programului RO02 — Biodiversitate și Servicii ale Ecosistemelor au fost autoritățile publice și organizațiile non-guvernamentale.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: