• Ned 2020 Web
Joi, 16 Octombrie 2014 21:13

Copacul cu lalele din Aninoasa a atras atenția ministrului Mediului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înflorește o dată la patru ani sau chiar mai des, iar lalelele tulipanului din Aninoasa sunt o splendoare pentru orice privitor. Tulipanul este o specie rară, de existența căruia se leagă o legendă a locului, însă, deşi e monument natural, copacul cu lalele stă părăsit la marginea DN 66A.

Starea acestuia i-a fost prezentată ministrului Mediului, Attila Korodi, care a și cerut o verificare în teren, după ce a aflat cum stau lucrurile, de la cei care îl însoțeau, scrie Servus Press.

„Este o specie protejată, unică, o mândrie a județului Hunedoara. Niște inconștienți au bătut cuie în el, și asta îi poate afecta starea de sănătate. Ca multe din ariile protejate din judeţul Hunedoara, tulipanul este fără custode, iar responsabilitatea va reveni primăriei. Împreună cu colegii de la Garda de Mediu vom verifica!”, a spus directoarea, care l-a însoțit în vizita în Valea Jiului pe ministrul Mediului, iar acesta a cerut mai multe date, pentru a stabili care sunt prioritățile.

Copacul cu lalele a fost îngrădit cu sprijinul unor oameni care au sărit în ajutorul celor de la Primăria Aninoasa, dar atât. În jurul lui stau zilnic mașini parcate ori materiale de construcție și viceprimarul Adrian Albescu spune că va căuta în continuare soluția optimă pentru a-l pune în valoare.

„O să căutăm și ceva documente și vom lua legătura și cu Parcul Dendrologic de la Simeria, să vedem dacă ne pot ei ajuta măcar cu niște sfaturi. M-am uitat, cred că ar fi bine să curățăm copacii de pe marginea drumului, din jurul lui, care i-au încurcat dezvoltarea normală, după care am vrea, dacă e posibil, să despărțim puietul care a dat la rădăcină, ca să îl plantăm în altă parte”, a spus Adrian Albescu, viceprimarul oraşului Aninoasa.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: