• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 12 Octombrie 2014 20:36

Boala limbii albastre atacă: Alți doi zimbri au murit în Rezervația Hațeg-Slivuț; accesul turiștilor este oprit

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă doi zimbri din Rezervația Hațeg-Slivuț au murit, cel mai probabil din cauza bolii limbii albastre, numărul exemplarelor decedate în acest loc în ultima lună ajungând la cinci.

"Sunt două femele, una de 15 ani și una de doi ani, care au murit în cursul zilei de miercuri. Medicii veterinari erau în rezervație când a avut loc acest incident și, din primele observații, cauza principală a decesului ar putea fi boala limbii albastre", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Hunedoara, Horia Golea.

Medicii veterinari au prelevat probe de organe și sânge pe care le-au trimis la analize de laborator pentru a se cunoaște exact cauza care a condus la decesul celor două animale.

Conducerea Direcției Silvice Hunedoara a decis să construiască un nou țarc pentru cei opt zimbri care au mai rămas în viață, iar accesul turiștilor a fost oprit pentru a reduce stresul animalelor sălbatice din rezervație.

"Ne cerem scuze, dar încercăm să limităm cât mai mult posibil stresul la care ar putea fi supuse animalele. Rezervația este închisă, iar în zonă au acces doar medicii veterinari și îngrijitorul zimbrilor, care îi cunoaște de ani buni. Stresul nu face bine animalelor sălbatice, iar orice contact cu omul le face rău", a explicat Horia Golea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Silvice Hunedoara, hrana asigurată pentru zimbrii din rezervație a fost suplimentată cu substanțe nutritive și furaje de calitate superioară pentru a-i ajuta să treacă mai bine prin această perioadă.

"În aceste zile construim și un țarc nou, într-o zonă de pădure retrasă, liniștită. Vom încerca să mutăm zimbrii acolo și să limităm stresul la care ar putea fi expuși. De asemenea, vom dezinfecta locul în care au stat zimbrii până acum", a adăugat Horia Golea.

Până în prezent, în Rezervația Hațeg-Slivuț au murit cinci zimbri, patru dintre cazuri fiind consemnate în ultimele două săptămâni.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: