• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 08 Octombrie 2014 22:51

Cum și de ce au fost goniți urșii din Covasna

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 20 de vânători, reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului participă, marţi, la o acţiune de alungare a urşilor din zona oraşului Covasna, după ce localnicii s-au plâns că au văzut animale pe străzile din localitate, dar şi în curtea Spitalului de Cardiologie.

Acţiunea este organizată de Asociaţia Vânătorilor Cătruşa şi Consiliul Local Covasna.

Primarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în ultima perioadă la Primărie au fost înregistrate mai multe sesizări din partea localnicilor, care s-au plâns că urşii coboară în localitate, iar un animal a fost văzut chiar în curtea Spitalului de Cardiologie.

"Sperăm că prin această acţiune, la care participă peste 20 de persoane, vânători, reprezentanţi ai Consiliului Local şi ai APM, se va reuşi gonirea urşilor cât mai departe de localitate. Dacă va fi nevoie, vor repeta acţiunea”, a spus Thiesz.

Participanţii la acţiunea merg în pădurile din zona oraşului Covasna şi fac zgomot, pentru a alunga urşii.

Specialiştii susţin că, în ultimii ani, numărul urşilor a crescut mult, iar potrivit estimărilor în pădurile din judeţul Covasna sunt peste 700 de exemplare.

De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna a înregistrat, de la începutul anului şi până în prezent, 128 de cazuri în care urşii au provocat pagube în agricultură, distrugând pomi şi culturi agricole şi omorând zeci de animale.

În acest an, au fost înregistrate şi patru cazuri în care urşii au atacat oameni, cel mai recent fiind sâmbătă, în satul Petriceni, unde doi localnici în vârstă de 48, respectiv 59 de ani au fost atacaţi de o ursoaică într-un lan de porumb. Cei doi bărbaţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, în stare stabilă.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: