• 1
  • 2
  • 3
Marți, 07 Octombrie 2014 06:13

Prefectura Vaslui câştigă recursul într-un proces pe tema gazelor de şist pe care-l pierduse la fond

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectura Vaslui a câştigat, luni, la Curtea de Apel Iaşi, procesul cu unul din cele trei consilii locale din judeţ care au avut câştig de cauză la instanţa de fond pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist, magistraţii ieşeni admiţând astfel recursul instituţiei vasluiene.

Curtea de Apel Iaşi a admis recursul Prefecturii Vaslui în procesul cu Consiliul Local (CL) Pogana pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist pe întregul teritoriu al comunei, după ce, la judecata pe fond, Tribunalul Vaslui a considerat legală hotărârea luată de consilierii din Băcani, transmite corespondentul EDIAFAX.

Astfel, magistraţii ieşeni au casat hotărârea instanţei de fond şi au admis cererea Prefecturii Vaslui, de anulare a hotărârii CL Pogana privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în comună.

"În fond, admite cererea de anulare a prevederilor articolului 1 din Hotărârea nr. 10 din 28 februarie 2013, în partea care interzice explorarea-dezvoltarea-exploatarea gazelor de şist, prin metode neconvenţionale, în măsura în care această interdicţie s-ar aplica terenurilor ce nu fac parte din patrimoniul comunei Pogana, judeţul Vaslui", se arată în motivarea, pe scurt, publicată, luni, de Curtea de Apel Iaşi.

Consiliul Local Băcani a interzis, în februarie 2013, explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei, hotărâre care a fost atacată în instanţă de Prefectura Vaslui pe motiv că ar fi ilegală. Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză CL Băcani în toamna anului trecut, hotărârea fiind astfel declarată legală. Prefectura Vaslui a făcut recurs, la Curtea de Apel Iaşi, la decizia instanţei vasluiene dată în noiembrie anul trecut.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: