• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 05 Octombrie 2014 21:52

Bicicliștii se orientează după Harta Velo

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bicicliștii din București și marile orașe ale țării pot folosi harta interactivă de pe site-ul  www.hartavelo.ro pentru a găsi puncte de interes pentru deplasarea pe două roți.

Prin harta Velo, cicliștii profesioniști și amatorii pot găsi astfel magazine, ateliere de reparații și întreținere specifice, piste de biciclete, parcări și rastele publice, organizații de profil, centre de vulcanizare, puncte de alimentare cu aer comprimat, centre de închiriere biciclete, recomandări utile, trasee de cicloturism de șosea și de munte, drumuri verzi etc. Proiectul „Harta Velo” este un element de bază al programului „Velo ruția. O revoluție pe două roți”, prin care se încurajează utilizarea bicicletei în România, în toate domeniile de activitate, ca principală soluție la problemele de trafic.

În cadrul acestei campanii, organizația non-profit „Bate Șaua să Priceapă Iapa” a demarat activități de stimulare a instituțiilor culturale, unităților de învățământ, corporațiilor și instituțiilor publice în vederea încurajării utilizării bicicletei la toate nivelurile: instalarea de rastele de biciclete, programe de informare pentru angajați și elevi etc.

Harta va fi permanent actualizată, fiind disponibilă și în limba engleză la pagina www.velomap.ro. Astfel, categoriile de informații utile pot fi utilizate gratuit, printr-o relație interactivă, de către oricine, inclusiv de turiștii străini care vin în țara noastră pe bicicletă sau își închiriază o bicicletă. În viitor, asociația dorește să lanseze şi variantele în limba franceză şi germană.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

<br

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: