• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 05 Octombrie 2014 21:44

Poluarea și zgomotul măsurate cu telefonul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două aplicații pentru mobil pentru a măsura poluarea aerului și nivelul zgomotului au fost dezvoltate de cercetători din Belgia, Germania, Italia și Marea Britanie în cadrul proiectului EveryAware, la care
Comisia Europeană a contribuit cu două milioane de euro, a informat executivul comunitar, potrivit EFE.

Aplicația AirProbe măsoară nivelurile de ozon, de carbon negru și de alți poluanți și vizează sensibilizarea cetățenilor în legătură cu problemele de mediu. Peste 300 de persoane au participat la
primele teste efectuate la Anvers, Kassel, Torino și Londra. S-a analizat calitatea aerului în peste 28 de milioane de puncte.

WideNoise

Cea de-a doua aplicație, WideNoise, urmărește măsurarea nivelurilor de poluare sonoră și a fost folosită deja de peste 10.000 de persoane.

Datele culese sunt accesibile persoanelor particulare, autorităților și oamenilor de știință, pentru a avea o informație mai exactă despre mediul lor înconjurător. „Proiectul EveryAware are scopul de a le da persoanelor particulare mai multe mijloace de acțiune, ca și instrumente simple, însă de precizie, pentru a măsura calitatea aerului și nivelurile de zgomot”, a spus Vittorio Loreto, coordonator al proiectului, director de cercetări la Fundația ISI din Torino și profesor de fizică la Universitatea Sapienza din Roma, citat joi într-un comunicat al CE.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: