• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Joi, 02 Octombrie 2014 21:13

Victor Ponta: Agricultura şi Mediul primesc bani

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agricultura a primit 50 milioane lei la subvenţii, iar Mediul a primit 25 milioane lei la amenajări hidrologice, a anunţat premierul Ponta, ministrul pentru Buget precizând însă ulterior că acestor domenii sunt pe minus cu bani tăiaţi la FEN, care pot fi sau nu în final alocaţi celor două sectoare.

La finalul şedinţei de marţi a Guvernului, în care a fost aprobată a doua rectificare bugetară din acest an, premierul Victor Ponta s-a referit strict la principalele "domenii" care au beneficiat de alocări suplimentare, vorbind şi de 50 milioane lei alocaţi Agriculturii şi de 25 milioane lei acordaţi Mediului.

Premierul nu a răspuns şi întrebărilor presei, desemnându-i pe ministrul Finanţelor şi cel al Bugetului să clarifice cifrele.

În condiţiile în care proiectul de rectificare prevede, la capitolul privind cheltuielile bugetului de stat, că la Ministerul Agriculturii va fi tăiat peste un miliard lei, iar la Ministerul Mediului vor fi tăiate 164,9 milioane lei, jurnaliştii i-au cerut lămuriri ministrului pentru Buget, Darius Vâlcov, iar acesta a explicat că este vorba de o tăiere "temporară" generată de banii care sunt aferenţi fondurilor europene nerambursabile (FEN) şi care au fost retraşi pentru acest moment.

"La Ministerul Agriculturii, miliardul este reducerea FEN-urilor, care la sfârşitul lunii noiembrie se va echilibra în funcţie de execuţia la celelalte ministere. Miliardul a fost temporar tăiat, până la sfârşitul lunii noiembrie", a spus Vâlcov.

Aceeaşi situaţie a fost explicată de către ministru şi pentru Ministerul Mediului.

La Mediu s-au luat 150 milioane de la FEN-uri şi efectiv li s-au alocat 22 milioane. Banii aceştia de la FEN-uri i-am operat în contabilitatea fiecărui minister acum, urmând să ne reglăm în funcţie de execuţia pe care dumnealor o vor avea la 10 şi la 11 luni, să le alocăm sau să le retragem bani", a spus Vâlcov.

Întrebat dacă cele două ministere sunt, deci, pe minus, ministrul a răspuns: "Dacă adunaţi şi FEN-urile, da. Dacă nu le adunaţi, efectiv dumnealor au primit bani".

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: