• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 25 Septembrie 2014 18:38

Descoperirile din Marea Neagră nu vor ieftini gazele

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noile descoperiri de gaze din Marea Neagră nu vor duce la scăderea prețului pentru consumatorii români, întrucât resursele vor fi exportate în alte țări, a declarat Alexandru Bucșă, directorul general al  GazSud într-un interviu pentru Agerpres.

Pentru România însă, a adăugat Bucșă, acest fapt ar putea avea rezultate pozitive, deoarece poate deveni un exportator net, poate câștiga bani. Potrivit acestuia, beneficiile pe care le va obține România în urma acestor descoperiri nu se vor traduce prin facturi mai mici la gaze, ci prin creșterea exporturilor, venituri mai mari la bugetele locale, dezvoltarea infrastructurii din acele zone și salarii mai mari pentru cei din sector.

Pe de altă parte, Bucșă consideră că piața gazelor din România nu este pregătită încă pentru liberalizare, iar, în cazul în care iernile vor fi grele, instituțiile de stat, precum școlile și spitalele, vor avea mari probleme cu plata facturilor. Mai mult, românii vor consuma în următorii ani din ce în ce mai puține gaze, având în vedere prețurile în creștere, a mai declarat Bucșă, adăugând că până și locuitorii din jurul Bucureștiului, care au venituri mai mari, au început să aibă restanțe și să fie mai atenți la facturi, ceea ce nu era cazul în urmă cu trei-patru ani. Gaz Sud este al treilea operator de pe piața distribuției de gaze, cu activități în jurul Bucureștiului.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: