• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 16 Septembrie 2014 21:52

Colectezi cu SIGUREC și primești bani

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Staţiile sunt amplasate în parcările a două supermarket-uri. Bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienţi din sticlă, echipamente electrice şi electronice, baterii, hârtie, folii de plastic, recipienţi de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de şampoane etc). Din stațiile SIGUREC, materialele reciclabile ajung direct şi sigur în fabricile de reciclare din România.

Sistemul oferă recompense utilizatorilor Sistemul oferă recompense utilizatorilor valabile în aceste hipermarket-uri. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcţie de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcţie de cantitatea colectată.

„Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu iniţiat la Buzău în 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450.000 de kg de PET-uri şi doze şi aproximativ 500 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Împreună cu partenerul nostru strategic din România, ne aşteptăm ca noile staţii din Bucureşti să aibă rezultate foarte bune în colectare, ajungând la aproximativ 12 tone de PET-uri, 10 tone de sticlă, 100 de tone de echipamente electrice şi electronice şi 200 de tone de hârtie în primele 6 luni de funcţionare”, a declarat Constantin Damov, unul dintre promotorii proiectului.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Un lanț de supermarket-uri și un consorțiu alcătuit din cinci firme de colectare și reciclare, au inaugurat în premieră la Bucureşti două staţii inteligente de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: