• Ned 2020 Web
Luni, 15 Septembrie 2014 20:46

Furnicile pot reduce încălzirea globală

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unele specii de furnici „mușcă” din minerale pentru a secreta carbonat de calciu, cunoscut și sub numele de calcar. În acest proces, ele captează o cantitate mică de dioxid de carbon din atmosferă. Această „fabrică” de calcar este o versiune la scară mică a procesului masiv de răcire globală care are loc în oceane, cunoscut sub numele de captare a carbonului. Calcarul depus în ocean conține mai mult carbon decât cel prezent în atmosferă astăzi, relatează www.techtimes.com.

Insectele preiau din atmosferă dioxidul de carbon

În experimentul lor, cercetătorii americani au constatat că furnicile pot descompune mineralele de 50 până la 300 de ori mai rapid decât se erodează în mod natural nisipul lăsat neatins. Ei au observat, totodată, că furnicile au acumulat calcar în mușuroaiele lor, ceea ce i-a făcut să creadă că aceste insecte ar putea căuta calciul și magneziul din minerale pentru a le folosi în producerea de calcar. În acest proces, insectele preiau din atmosferă dioxidul de carbon, gaz cu efect de seră. Transformarea ar avea loc atunci când furnicile ling granulele de nisip și le lipesc pe pereții mușuroaielor lor. Totuși, procesul rămâne deocamdată un mister pentru știință.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Micile furnici ar putea salva lumea de încălzirea globală prin reducerea dioxidului de carbon din atmosferă, susțin cercetători americani într-un studiu. Concluzia a apărut în urma unei monitorizări pe termen lung a efectelor pe care aceste insecte le au asupra solului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: