• Ned 2020 Web
Miercuri, 10 Septembrie 2014 23:15

Fosilele unor delfini dintr-o specie dispărută, descoperite în Peru

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest deșert au fost descoperite numeroase fosile de animale marine. Printre acestea, paleontologii au descoperit fosilele a trei delfini din familia Squalodelphinidae. Craniile a doi dintre acești delfini sunt foarte bine conservate.

Analiza fosilelor indică faptul că acești delfini provin dintr-o specie necunoscută, însă înrudită cu delfinii de râu, aflați pe cale de dispariție, din sudul Asiei, care trăiesc în Ind și Gange.

Acestea sunt printre cele mai bine conservate fosile ale unor delfini din această familie, conform coordonatorului acestui studiu, Olivier Lambert, de la Institutul Regal de Științe ale Naturii din Belgia.

Oamenii de știință au mai descoperit și alte specimene de delfini din familia Squalodelphinidae în Argentina, Franța, Italia și pe coasta de est a SUA, însă în general fosilele acestor mamifere marine de dimensiuni medii sunt foarte rare. Familiile moderne ale balenelor cu dinți, marsuinii și delfinii au apărut la începutul Miocenului, în urmă cu până la 24 de milioane de ani, ceea ce face ca descoperirea unor fosile de mamifere marine dintr-o perioadă de timp apropiată să fie foarte importantă pentru știință.

Noua specie de delfin a primit numele Huaridelphis raimondii, după numele vechii culturi Huari din Anzii centrali și de sud.

Fosilele unor delfini dintr-o specie necunoscută, aparținând familiei de mamifere marine dispărute Squalodelphinidae, au fost descoperite în deșertul Pisco-Ica, care se întinde de-a lungul coastei de sud a statului Peru, deșert care în urmă cu 16 milioane de ani era acoperit de apă, conform Live Science.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: