• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 01 Septembrie 2014 19:53

O nouă metodă de reducere a deșeurilor: acoperișurile din PET-uri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comunităților afectate din Ecuador le-au sărit în ajutor o echipă formată din studenți și cercetători de la Universitatea Carnegie Mellon-Engineers Without Borders din Pennsylvania în colaborare cu organizația nonprofit Reuse Everything Institute. Concret, aceștia au dezvoltat o metodă ingenioasă de transformare a PET-urilor în materiale de construcții, notează Reuse Everything Institute.

Specialiștii au reușit astfel să le rezolve ecuadorienilor trei mari probleme: construiesc acoperișuri durabile și potrivite climatului, creează locuri de muncă și, pe deasupra, reduc și cantitatea de deșeuri depozitată la gropile de gunoi.

Procesul constă în îndepărtarea ambelor capete ale sticlelor și aplatizarea cilindrilor rămași sub formă de foi. Benzile de material sunt apoi combinate pentru a crea panglici lungi, care se montează pe partea de sus a structurii locuinței, formând „paie” de plastic.

Produsul astfel obținut oferă o soluție de acoperire sigură în zilele ploioase, de o durabilitate asemănătoare metalului.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Ecuadorul este o țară unde temperatura medie atinge 30⁰ C. Una dintre problemele majore ale ecuadorienilor este acoperișul caselor. Mai ales în rândul locuitorilor din mediul rural există această problemă, acoperișurile fiind construite în general din ierburi - care atrag insecte și riscă să se prăbușească atunci când plouă excesiv -, ori din tablă ondulată, care, din cauza căldurii, transformă casele în adevărate cuptoare.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: