• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 31 August 2014 20:42

Reîncepe „Casa Verde”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De altfel, ministrul Mediului Attila Korodi a dat asigurări că până la sfârşitul anului se va finaliza etapa de semnare a contractelor de finanţare, ceea ce dă certitudinea beneficiarilor că vor primi subvenţiile de stat pentru echipamentele pe care le vor achiziţiona. Între timp, sumele alocate pentru fiecare judeţ în parte au fost redistribuite. Primele cereri de finanţare aprobate, la mai bine de doi ani de la suspendarea operaţiunii, provin din 25 de judeţe ale ţării, cele mai multe dosare fiind analizate în judeţele Bihor (244 dosare), Arad (222 dosare) şi Argeş (202 dosare).

La polul opus se află judeţul Ilfov, cu doar 15 cereri aprobate, Brăila (26 dosare) şi Ialomiţa (30 dosare). De remarcat este faptul că majoritatea covârşitoare a cererilor se referă la subvenţii de 6.000 de lei, adică pentru instalarea de panouri solare şi centrale pe peleţi. Potrivit AFM, beneficiarii acceptaţi au la dispoziţie „60 de zile de la comunicarea aprobării dosarului de finanţare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autorităţii să semneze contractul, să se prezinte la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului (APM) din judeţul de care aparţin, în vederea semnării contractelor”.

Administraţia Fondului pentru Mediu(AFM) a reluat semnarea contractelor de finanţare din programul „Casa Verde” demarat în 2011.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: