• Ned 2020 Web
Duminică, 24 August 2014 22:16

Cum să reînvii tradițiile și să stimulezi ecoturismul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tabăra de voluntariat, care a durat o săptămână, s-a desfășurat sub titulatura „Salvăm trecutul pentru viitor” și a reușit să amenajeze un spațiu educațional pentru observarea modului de funcționare a morilor de apă, a instalației și metodelor tradiționale de spălare a hainelor, interpretarea apei ca factor de eroziune și creator de peisaj, înțelegerea importanței în economia locală a calcarului ars în cuptoarele tradiționale. Pe parcursul taberei au fost organizate mai multe ateliere de lucru. Unul dintre ele a fost dedicat activităților de reabilitare a ansamblului tehnic tradițional cu o vechime de cca. 100 de ani, constând într-o moară de apă, o vâltoare - ambele din lemn - și un cuptor de var. Cel de-al doilea atelier și-a propus să „recupereze” memoria locului prin realizarea unui set de interviuri în comunitatea locală. Scopul a fost acela de a reda generațiilor actuale și viitoare faptele, întâmplările și povestirile legate de importanța ansamblului tehnic în viața de zi cu zi a sătenilor. Un al treilea atelier a fost dedicat modului de tratare a lemnului în scopul creșterii rezistenței sale în timp.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

În localitatea Peștera din comuna Sălașu de Sus, pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, voluntari pasionați de tradiții și natură au reabilitat un ansamblu tehnic vechi de 100 de ani - Complexul tehnicii tradiţionale din Peştera.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: