• Ned 2020 Web
Luni, 18 August 2014 22:32

Alimentul care va scăpa omenirea de foamete

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fructul, sub denumirea sa latină Artocarpus Altilis, este foarte consumat în insulele din Pacific şi nutriţioniştii cred că poate deveni un aliment care să hrănească întreaga lume, punând astfel capăt crizei de alimente.

Fructul arborelui-de-pâine este bogat în vitamine şi minerale și nu conţine gluten. În schimb este o sursă bogată de proteine şi carbohidraţi. Potrivit Ministerului Agriculturii din Statele Unite, 220 de grame din acest fruct conţin 1,070 miligrame de potasiu, 60 grame carbohidraţi şi 2,4 grame proteine. Astfel, un fruct întreg, care are aproximativ 3 kg, poate asigura o masă săţioasă unei familii de 5 persoane. 200 kg de fructe/arbore pe sezon Fructul poate rezolva şi problema malnutriţiei copiilor din ţările sărace pentru că asigură necesarul de fibre, proteine şi energie. În acelaşi timp, scade nivelul de colesterol şi trigliceride, reducând astfel riscul de boli cardiace. În Polinezia, există deja tradiţia ca o persoană să planteze un arbore-de-pâine la naşterea unui copil, pentru că fructele lui vor asigura hrana copilului pentru toată viaţa.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Problema hranei populaţiei este una extrem de stringentă. Dacă lumea civilizată aruncă mii de tone de mâncare într-un an, oamenii din ţările sărace mor din cauza malnutriţiei. Însă se pare că această problemă ar putea fi rezolvată. Oamenii de ştiinţă au descoperit un fruct-minune, care ar putea rezolva sau ar putea diminua problema foametei. Este vorba despre fructul arborelui-de-pâine.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: