• Ned 2020 Web
Luni, 11 August 2014 21:52

Icre negre de sturion de munte

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaptarea și înmulțirea acestor specii de sturioni a fost posibilă cu ajutorul specialiştilor de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi, care au fost interesați de modul în care sturionii se pot adapta condiţiilor de munte. „M-am gândit că e interesant să vedem ce realizări se pot face în ape din acestea, care sunt de o prospeţime şi o curăţenie deosebită, comparativ cu apele din zona Călimani sau apele din zona de şes. Practic, aici se poate obţine un peşte de calitate superioară, dar nu ştiam cum reacţionează la temperatură. O parte din specii s-a adaptat foarte bine. Există însă și specii care nu s-au adaptat foarte bine la aceste condiţii. E vorba de păstrugă, aceasta fiind o specie mai termofilă. Ştiam de la început că se poate întâmpla lucrul acesta, și acum am văzut că se întâmplă și în practică”, a declarat Neculai Patriche, directorul institutului din Galați.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

La poalele Făgărașului, în cadrul unei păstrăvării, a fost fondată o fermă piscicolă de sturioni, fiind singura din țară amplasată într-o zonă montană. Ferma adăpostește specii precum morun, nisetru, păstrugă, polioden și nisetru Siberian, adaptate la apa dulce din zona montană. Cei doi afaceriști sibieni care administrează ferma susțin că exemplarele pe care le cresc și le înmulțesc își păstrează gustul de pește sălbatic din Delta Dunării.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: