• Ned 2020 Web
Duminică, 10 August 2014 22:31

Cum funcționează robotul gunoier

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația locală din Peccioli, împreună cu o companie din domeniul mediului, au pus în practică un proiect experimental - Dustbot - pentru colectarea deșeurilor din zona centrului istoric. Astfel, pe străzile localității, printre turiști și localnici și-a făcut apariția un robot responsabil de transportarea deșeurilor de la casele oamenilor până la o rampă specială.

Procedeul de colectare funcționează foarte simplu. Un localnic înregistrat în sistemul Dustbot sună sau trimite un sms la numărul primit în cadrul proiectului pentru a face o programare, specificând ora la care dorește să-i fie ridicată punga cu gunoi, chiar din fața casei. Robotul vine chiar și în câteva minute de la solicitare și îl salută pe localnic atunci când ajunge la destinație. Utilizatorul introduce un cod special pe ecranul touchscreen al robotului pentru a deschide spațiul pentru transportul gunoiului și lasă punga în seama robotului. Apoi, apasă pe ecran pentru a închide trapa și bifează, tot prin touchscreen, tipul de deșeuri introduse. Interfața grafică permite alegerea unei singure categorii din trei: plastic, hârtie și deșeuri amestecate. Când operațiunea este finalizată, robotul spune „La revedere!” și se deplasează spre zona de depozitare temporară a deșeurilor.

Locul de depozitare este o rampă specială pe care robotul poate urca și care poate fi dispusă într-o zonă retrasă, departe de ochii turiștilor. În funcție de tipul de deșeu transportat, robotul duce punga cu gunoi în secțiunea rampei destinată acelui material. Când ajunge la locul potrivit, un mecanism automat deschide o altă trapă a robotului, pe unde gunoiul cade. De acolo, deșeurile deja sortate pe categorii, sunt preluate de compania de salubritate și pleacă mai departe spre a fi reciclate sau valorificate într-un alt mod.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Centrul istoric al localității Peccioli din regiunea Toscana, Italia, a beneficiat pentru două luni de un proiect inedit: colectarea selectivă a deșeurilor cu ajutorul unui robot.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: