• Ned 2020 Web
Miercuri, 06 August 2014 00:11

Zootopia, grădina zoologică a viitorului în care animalele nu stau în cuști

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zootopia ese numele unei grădini zoologice de dimensiuni impresionante care va fi construită în Danemarca. Proiectul aparţine arhitecţilor danezi de la Bjarke Ingels Group, iar imaginile publicate de aceştia sugerează că bariera dintre oameni şi animale va fi minimă. Vizitatorii le vor putea privi îndeaproape, dar fără ca animalele să fie deranjate de aceştia. Cei 1,2 kilometri pătraţi pe care se întinde grădina zoologică sunt divizaţi în trei teritorii, replici ale continentelor Africa, Asia şi America - fiecare cu flora şi fauna specifice.

Toate pornesc de la o piaţă centrală (foto jos), o construcţie pe care oamenii se pot urca pentru a avea o privelişte asupra întregii grădini zoologice şi pentru a decide traseul pe care vor să-l urmeze.

Vizitatorii pot porni de aici în explorări cu bicicleta, telegondola, barca, maşina sau pe jos. Bicicletele vor fi acoperite cu oglinzi sferice pentru ca animalele să nu simtă privirile curioase ale oamenilor. Maşinile nu vor avea acces în interiorul „continentelor“, ci pe un drum care le înconjoară.

Pe traseu, vizitatorii vor întâlni poduri, rampe şi tuneluri pe sub pământ. Ei trebuie să se ferească de animale stând în diverse ascunzători, de unde le vor putea studia nestingheriţi în habitatul lor natural. Zootopia este în stadiu de proiect, dar aceasta ar putea înlocui o grădină zoologică din Danemarca veche de 50 de ani.

Un grup de arhitecţi danezi a proiectat o grădină zoologică spectaculoasă, în care animalele se simt în libertate, ferite de privirile curioase ale vizitatorilor.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: