• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 04 August 2014 22:08

Gorj: Prefectul a anunțat că va trimite Corpul de Control să verifice modul în care s-a defrișat în zona Novaci

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul a precizat că nu a fost anunțat despre vizita Corpului de Control al Ministerului Mediului în județ, dar este convins că, la finalizarea controalelor, raportul întocmit va fi prezentat și instituției pe care o conduce.

"Nu știu despre această vizită (a Corpului de Control al Ministerului Mediului — n.r.), am auzit și eu tot din presă. Nu trebuie să mă anunțe pe mine, mă gândesc că o să vină neanunțați și e bine să vină pentru a vedea care sunt problemele și de unde au apărut aceste inundații. Mă gândesc că dumnealor, tot după ce vor face acest control, vor face și comunicate de presă și vor prezenta acel raport inclusiv prefectului. Până la urmă s-a vorbit despre defrișările masive ilegale și de balastiere. Eu am discutat deja cu cei de la Direcția Silvică, vreau și eu să trimit Corpul de Control de la Prefectură să verifice dacă s-au respectat amenajările acelea care au loc anual de defrișări", a precizat Alin Văcaru.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a dispus săptămâna trecută, Corpului de Control, Gărzii Naționale de Mediu, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât și Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare, să demareze controale amănunțite privind acordarea autorizațiilor de exploatare forestieră în județul Gorj. Ancheta va începe din Novaci și va continua și în celelalte localități din județ afectate de inundații. Potrivit MMSC, ancheta va verifica amenajamentele forestiere, autorizațiile de exploatare de forestieră și felul în care aceste autorizații au fost respectate de către exploatatori.

"Am dispus această anchetă pentru a ne asigura că inundațiile din România sunt provocate strict de cauze naturale și nu de exploatări forestiere în afara reglementărilor legale. Aștept concluziile anchetei pentru a vedea în ce măsură se impun eventuale corecții legislative ori răspunderi ale exploatatorilor sau instituțiilor care autorizează astfel de activități', a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, într-un comunicat remis AGERPRES.

Prefectul județului Gorj, Alin Văcaru, a declarat luni că va trimite Corpul de Control al instituției să verifice modul în care au fost făcut defrișările din zona Novaci, după ce și ministrul Mediului a anunțat săptămâna trecută că va face același lucru pentru a stabili cum s-au acordat autorizațiile de exploatare forestieră pe raza județului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: