• Brasov Web
  • Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Joi, 31 Iulie 2014 22:54

Grupul ecologic din Rusia, identificat ca „agent străin”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Extrem de surprinzător este faptul că Ecodefense devine şi primul grup ecologic din Rusia care este denumit ca „agent străin”. În doar opt zile, este al cincilea grup care este numit agent străin, după semnarea unei noi legi de către Preşedintele Vladimir Putin, la 4 iunie, prin care i se acordă Ministerului Justiţiei autoritatea de a declara ONG-urile ca fiind „agenţi străini”.

Noua lege are scopul de a ajusta mizele ONGurilor, marea majoritate a acestora refuzând să se înregistreze voluntar ca şi „agenţi străini”, conform legii privind ONG-urile, care a intrat în vigoare în noiembrie 2012. Această lege prevede că organizațiile care funcționează în Rusia și care primesc finanțare externă și care sunt implicate în „activitatea politică” vag definită, trebuie să se înregistreze singure sub eticheta grea de „agenți străini”. Toate ONG-urile din Rusia, cu excepția unuia, au boicotat înregistrarea de bună-voie sub această „poreclă”, care, au declarat aceștia, reînvie eliminările staliniste și le atribuie acestora motive politice pe care nu le dețin.

Slivyak insistă asupra faptului că activitatea grupului său, ca şi organizație ecologistă, este de natură apolitică. „De-a lungul întregii istorii, Ecodefense a luat şi continuă să ia decizii printrun consiliu compus din cetățeni ruși, însă niciodată în interesele vreunei entități străine”, a mai declarat acesta. „Ca și chestiune de principiu, Ecodefense nu s-a implicat niciodată în politică, fapt pe care noi îl înțelegem drept eforturi pentru câștigarea accesului la puterea politică”. Slyvyak a spus, de asemenea, că bugetul grupului este finanțat din fondurile Uniunii Europene și prin sprijinul numeroaselor fundații germane.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Grupul ecologic Ecodefense, din Rusia, a primit de la Ministerul de Justiţie din Rusia un aşa-zis raport de inspecție în care îl numea „agent străin”, a declarat Vladimir Slivyak, co-preşedintele grupului, pentru Bellona. Asta deoarece grupul a demarat de-a lungul timpului mai multe campanii anti-nucleare care au subminat clădirea unei centrale nucleare controversate.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55