• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 31 Iulie 2014 22:50

Stare de urgență în Sierra Leone din cauza epidemiei de Ebola

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Koroma a evocat în cursul unei alocuțiuni televizate o 'sfidare excepțională' și a explicat că a decretat starea de urgență 'pentru a putea fi luate măsuri mai ferme în fața epidemiei'.

Starea de urgență a fost decretată pentru o perioadă de 60 până la 90 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Șeful statului, care și-a anulat deplasarea la summitul Africa/SUA de săptămâna viitoare, a anunțat de asemenea un set de măsuri pentru a împiedica extinderea epidemiei, între care plasarea în carantină a focarelor actuale, escortarea lucrătorilor sanitari de către forțele de securitate și percheziții pentru depistarea posibililor bolnavi.

Președintele Koroma a decretat totodată anularea călătoriilor în străinătate ale miniștrilor săi, cu excepția 'angajamentelor absolut esențiale', precum și a tuturor reuniunilor publice, în afara celor consacrate combaterii epidemiei.

Vineri, șeful statului va participa la o reuniune consacrată epidemiei la care vor lua parte președinții din Uniunea fluviului Mano — Guineea, Liberia, Sierra Leone, Cote D'Ivoire, primele trei state fiind afectate de virus.

'Ebola este o realitate și trebuie să oprim propagarea ei', a subliniat președintele din Sierra Leone.

De la apariția epidemiei de febră hemoragică în Guineea, Sierra Leone și Liberia, la începutul acestui an, peste 800 de oameni au murit pe fondul contractării virusului, în cele trei țări învecinate. Boala denumită după un fluviu din nordul actualei Republici Democratice Congo (fostul Zair), unde a fost depistată pentru prima dată în 1976, are o rată de mortalitate între 25% și 90%. Virusul se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau țesuturile persoanelor ori animalelor infectate. Nu există un vaccin omologat împotriva febrei Ebola, care se manifestă prin hemoragii, vărsături și diaree.

Președintele din Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, a decretat joi stare de urgență pe fondul epidemiei de Ebola, soldată până acum cu 224 de morți în această țară, informează Reuters și AFP.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: