• 1
  • 2
  • 3
Joi, 31 Iulie 2014 22:18

După inundații, ministrul Mediului a dispus controale privind tăierile din păduri din Gorj

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Controalele vor fi efectuate de Corpul de Control al ministrului Mediului, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, cât şi de inspectoratele teritoriale de regim silvic şi vânătoare (ITRSV), să demareze controale amănunţite privind acordarea autorizaţiilor de exploatare forestieră în judeţul Gorj.

Ancheta va începe din oraşul Novaci şi va continua şi în celelalte localităţi din judeţ afectate de inundaţii.

Conform dispoziţiei ministrului, ancheta va urmări să verifice amenajamentele forestiere, autorizaţiile de exploatare forestieră, cât şi felul în care aceste autorizaţii au fost respectate de către exploatatori.

"Am dispus această anchetă pentru a ne asigura că inundaţiile din România sunt datorate strict cauzelor naturale şi nu exploatării forestiere în afara reglementărilor legale. Aştept concluziile anchetei pentru a vedea în ce măsura se impun eventuale corecţii legislative ori răspunderi ale exploatatorilor sau instituţiilor care autorizează astfel de activităţi", a declarat Attila Korodi.

De la sfârşitul săptămânii trecute, Muntenia şi Oltenia sunt afectate de inundaţii masive.

Un număr de 1.184 persoane au fost evacuate şi 99 de locuinţe au fost distruse, la care se adaugă alte 168 locuinţe avariate şi 2.003 case inundate, a anunţat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, miercuri, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Guvern.

Totodată, trei bărbaţi, doi din Vâlcea şi unul din Argeş, au murit luaţi de ape.

Ministrul Mediului Attila Korodi a dispus controale amănunţite privind acordarea autorizaţiilor de exploatare forestieră în judeţul Gorj, unul din cele afectate de inundaţiile din ultimele zile, informează Ministerul.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: