• Ned 2020 Web
Miercuri, 30 Iulie 2014 22:13

Sibiu: Depozite neconforme de deşeuri, închise în cadrul unui proiect în valoare de 80 milioane lei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai importantă parte a proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu”, respectiv închiderea depozitelor neconforme de deşeuri, construirea a două staţii de compost şi a unei staţii de sortare, s-a încheiat.

"Este cel mai mare proiect realizat din fonduri europene la nivelul judeţului Sibiu. A fost şi proiectul cu cele mai mari probleme. L-am găsit la stadiu de implementare de cinci la sută, când trebuia să fie la 55 la sută. Anul viitor, judeţul Sibiu va avea un sistem modern de colectare, selectare şi valorificare a deşeurilor în toate localităţile, pornind de la cele mai mici şi până la municipiul Sibiu. Rezultatul final este acela că, pe lângă un mediu mai curat, locuitorii judeţului vor plăti mai puţin pentru deşeuri deoarece acestea vor fi valorificate la maxim, aşa cum se întâmplă acum în toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Ioan Cindrea.

În cadrul proiectului au fost închise şi ecologizate cinci mari depozite de deşeuri neconforme (Avrig, Cisnădie, Agnita, Remetea şi Tălmaciu), s-au construit două staţii de compostare a deşeurilor biodegradabile, la Şura Mică şi Târnava, şi s-a ridicat o staţie sortare a deşeurilor reciclabile la Şura Mică.

Cinci mari depozite neconforme de deşeuri din judeţul Sibiu, cu peste 380.000 de metri cubi de gunoaie, au fost închise, în cadrul unui proiect în valoare de 80 milioane de lei, cel mai mare proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: