• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 29 Iulie 2014 23:03

Avertizare: Virusul mortal Ebola ar putea să se propage ca un foc de pădure

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile au cerut persoanelor care călătoresc în Africa de Vest să adopte un maximum de măsuri de protecţie. În această regiune din Africa se înregistrează cea mai mare epidemie de febră hemoragică.

"Probabilitatea ca această epidemie să se propage în afara Africii de Vest este foarte mică. Dar situaţia evoluează rapid, de aceea trebuie să fiim pregătiți în cazul în care ne confruntăm cu un călător bolnav care ar putea să propage boala în Statele Unite. Îngrijorarea noastră este ca epidemia să fie «însămânţată» altundeva. Ca un foc de pădure, ea se poate răspândi plecând de la un singur arbore, prin scântei", a apreciat Stephan Monroe de la Centrele de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC).

Avertismentul a venit în contextul în care doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei în Liberia, au fost contaminaţi.

Liberia a anunţat luni închiderea unei părţi a frontierelor, într-o încercare de a eradica propagarea acestei epidemii de febră provocată de virusul Ebola care s-a soldat cu peste 670 de morţi în trei ţări şi care continuă să se extindă, după ce Nigeria a confirmat primul caz săptămâna trecută.

Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Autorităţile americane au lansat un avertisment cu privire la virusul mortal Ebola care ar putea să se propage "ca un foc de pădure", relatează Mediafax.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: