• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 28 Iulie 2014 21:06

Norvegienii ne susțin economia verde

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul Inovare Verde în Industria din România are ca scop dezvoltarea afacerilor prin creșterea competitivității întreprinderilor verzi, ecologizarea industriilor existente, inovarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Acesta face parte dintr-o schemă mai largă de finanțare oferită de Granturile Norvegiene și Granturile Spațiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009‐2014.

Pentru proiectele din primul apel al propunerilor de proiecte au fost puse la dispoziție 21,6 milioane de euro. Acești bani au fost distribuiți între o schemă de grant pentru proiecte individuale (de aproximativ 19,5 milioane de euro) și o schemă de granturi mici (2 milioane de euro). Proiectele alese pentru finanțare se referă la dezvoltarea implementarea și investiția în: produse și servicii ecologice; tehnologii de mediu inovatoare cu impact redus asupra mediului; eficiența materialelor și gestionarea deșeurilor; procese de management și de producție ecologice. Prin susținerea unor proiecte de acest gen, programul urmărește nu doar să sprijine dezvoltarea unei economii verzi, ci și să contribuie la reducerea disparităților socio‐economice și întărirea relațiilor bilaterale dintre cele două țări, România și Norvegia.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Tehnologii de mediu inovatoare, produse și servicii ecologice, gestionarea deșeurilor sau producția ecologică – acestea sunt sectoarele sprijinite de Norvegia, prin granturi. Astfel, 34 de proiecte românești vor beneficia de finanțare nerambursabilă, între 65.000 și 1.500.000 de euro, prin intermediul Programului Inovare Verde în Industria din România.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: