• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Vineri, 18 Iulie 2014 09:18

WWF investește în zonele umede

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În țara noastră, lucrările de reconstrucție ecologică se vor desfășura în lungul Dunării, între localitățile Gârla Mare și Vrata, din județul Mehedinți. Proiectul are ca scop menținerea biodiversității în zonă, refacerea habitatelor necesare peștilor pentru depunerea icrelor și stocarea a peste 5 milioane de metri cubi de apă în timpul viiturilor de pe Dunăre. Mai exact, acesta va contribui și la reducerea impactului pe care inundațiile le au asupra locuitorilor din zonă, la alimentarea locală a pânzei freatice, cu efecte benefice pentru activitățile agricole, și la refacerea conectivității fluviului cu lunca sa inundabilă. De asemenea, se vor găsi cele mai bune oportunități economice pentru utilizarea durabilă a terenurilor din lungul fluviului Dunărea.

Proiectul urmărește reconstrucția zonelor umede din lungul fluviului Dunărea și în alte cinci țări: Austria, Ungaria, Croația, Serbia și Bulgaria. În total, activitățile desfășurate în cadrul programului, în toate cele șase țări europene, vor conduce la obținerea a 12 milioane de metri cubi de apă, o cantitate suficientă pentru a umple 4.800 de bazine olimpice.

„Proiectul va conserva și va reface aceste zone umede și lunci, vitale pentru oameni și natură. Totodată, încercăm să generăm o mișcare regională care promovează conservarea și refacerea zonelor umede, dar și utilizarea durabilă a apei”, a declarat Andreas Beckmann, Director Regional la WWF Programul Dunăre-Carpați.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Unul dintre cele mai cunoscute ONG-uri la nivel mondial, WWF începe un proiect ambițios de reconstrucție a zonelor umede de-a lungul fluviului Dunărea printr-o investiție de 4,4 milioane de dolari. Programul va include șase țări europene, printre care și România.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55