• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Vineri, 18 Iulie 2014 09:13

Suport și finanțare pentru tinerii întreprinzători

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT), Ministerul Educației, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Tineretului și Sportului sunt instituții partenere în derularea programului România HUB – România, țara tinerilor întreprinzători. România HUB este un program integrat de asistenţă, pregătire antreprenorială, mentorat, consultări public-private, care oferă mediului de afaceri, tinerilor, studenţilor, întreprinzătorilor şi potenţialilor întreprinzători, informare, asistenţă tehnică şi consiliere, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

În cadrul proiectului vor fi organizate ateliere integrate de pregătire, care vor oferi elevilor, studenţilor și tinerilor antreprenori cunoştinţe teoretice cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri. Programul se derulează pe o perioadă de 12 luni și este structurat pe 4 piloni, având planificate următoarele sesiuni de informare și ateliere:

A. Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale tinerilor de lucru: „Primul meu curs de antreprenoriat”; „Vreau să fiu antreprenor”; „Start up & Day”;

B. Eficientizarea cooperării şi comunicării între mediul ştiinţific şi cel de afaceri – „Networking Day”; „Promovarea rezultatelor cercetării în mediul de afaceri”;

C. Promovarea finanţării pentru IMM (Secţiuni - Ateliere) de lucru „Surse de finanţare pentru IMM”; „Programe de creditare pentru IMM”;

D. Parteneriatul Public-Privat pentru IMM şi noi locuri de muncă (Secţiuni - Ateliere) de lucru „Statul faţă în faţă cu întreprinderile”; „Un şomer în minus, un loc de muncă în plus”; „Antreprenor pentru o zi”; „Mai aproape de tineri”.

Activităţile se vor desfășura în spaţiile DIMMMAT, în sediile celor 8 Oficii Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) şi în diferite alte spații puse la dispoziție de partenerii din program. Utilizând spaţiile, infrastructura, baza materială şi personalul deja existente în administrația publică, programul România HUB se va desfășura fără a utiliza fonduri de la bugetul de stat, ci doar printr-o reorganizare a activității acestor instituții.

„Pentru perioada de finanțare 2014-2020, România va avea la dispoziție peste 4 miliarde de euro pentru companiile private, dintre care 3,2 miliarde vor fi destinați IMM-urilor. În plus, pe lângă fondurile europene, vor exista și alte oportunități de finanțare. Pentru cercetare vor fi aproximativ 900 de milioane de euro. Încercăm să-i ajutăm pe tinerii antreprenori să profite de aceste oportunități. Acordul de parteneriat cu UE se va semna în august – septembrie anul acesta”, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică a declarat că „suntem cu toții implicați în această idee frumoasă. Noi am reușit la nivelul învățământului superior, să impunem universităților, din orice domeniu, organizarea a cel puțin unui curs de antreprenoriat. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior nu va acredita programele de studiu dacă nu conțin și un curs de antreprenoriat. Astfel îi ajutăm pe tinerii din orice domeniu să aibă o bază de plecare în dezvoltarea unei afaceri”.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Mai multe instituții naționale își pun la dispoziție imobilele deținute pentru organizarea unor cursuri, ateliere de lucru și sesiuni de informare pentru tinerii întreprinzători.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: