• 1
  • 2
  • 3
Joi, 17 Iulie 2014 10:21

Ce mai PE(T)scuim din Dunăre?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Producția de plastic a crescut extrem de mult în ultimii ani. Astfel, dacă acum șase decenii, când oamenii au început să utilizeze PET-urile, erau produse aproximativ 1,7 milioane de tone de plastic pe an, acum numărul a ajuns la 280 de milioane de tone pe an. Astfel, nu e de mirare că deșeurile de plastic afectează toate habitatele și ecosistemele de pe glob. „Timp de 2 ani, între 2010 și 2012, cercetătorii au colectat, cu ajutorul setcilor (plase de pescuit), 951 de probe. Acestea au fost analizate într-un laborator, separându-se larvele de pești și bucățile de plastic. Astfel, specialiștii au găsit, la 1.000 de metri cubi de apă, pe sectorul Dunării dintre Viena și Bratislava, 317 particule de plastic și doar 257 de larve de pește”, spune studiul citat de Comisia Europeană. Trebuie menționat faptul că, în cadrul acestui studiu, nu au fost luate în calcul și PET-urile care depășeau ca mărime găurile setcilor. Astfel, cantitatea reală de deșeuri de plastic care ajunge în Marea Neagră, zilnic, poate fi mai mare decât cea estimată de cercetătorii austrieci, adică 4,2 tone. Mai mult decât atât, este bine cunoscut faptul că, în zona în care s-au făcut cercetările, Austria și Germania, poluarea apei este mai mică decât în țările din aval. Asta datorită prevederilor mult mai stricte în materie de control al poluării. Mai multe informații și date despre studiu − „Plastic debris in the Danube outnumbers fish larvae” − pot fi găsite pe site-ul Comisiei Europene, ec.europa.eu.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

În Dunăre găsim mai mult plastic decât larve de pește! Aceasta susține un grup de cercetători de la Universitatea din Viena care a făcut un studiu în sectorul Dunării dintre Viena și Bratislava, citat recent de Comisia Europeană. Mai mult, datele arată că apele fluviului aduc, zilnic, aproximativ 4,2 tone de deșeuri din plastic în largul Mării Negre.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: