• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 16 Iulie 2014 21:46

Hunedoara: Restricțiile pe traseele Drăgșanu-Albele și Piule-Pleșa rămân până în septembrie, din cauza urșilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

'În prima zonă, Drăgșanu-Albele, unde au murit 300 de oi, ce au căzut într-o râpă, natura își face singură curățenie. Au început să apară urșii și să se hrănească cu oile și credem că, în trei săptămâni, vor termina ceea ce este acolo. (...) În cealaltă zonă, Piule-Pleșa, (unde oile au fost trăsnite, n.r.) nu au apărut urșii, nicio oaie nu a fost atinsă de ei. Nu știm din ce cauză. Acolo tot natura își va face intervenția, de la păsări răpitoare și alte animale sălbatice', a declarat luni șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

El a arătat că autoritățile sunt interesate de protecția turiștilor, motiv pentru care au fost instituite servicii de permanență ale salvamontiștilor și jandarmilor montani la refugiile Salvamont Buta și Poiana Pelegii, care vor atenționa turiștii să evite traseele care ajung în zona Drăgșanu sau Piule-Pleșa.

'Ne interesează protecția turiștilor și a traseelor. Vom instala panouri avertizoare pentru ca turiștii să evite zona o bună perioadă de timp, până în luna septembrie. (...)Urșii, până nu termină de mâncat, nu vor pleca de acolo. Abia apoi vor pleca în ariile de unde au venit (...) Nu poate exista siguranța că nu te întâlnești cu ursul pe traseu. Până în luna septembrie, totul se va șterge și se vor minimaliza efectele acestor incidente. Cadavrele oilor vor intra în putrefacție, iar altele vor fi mâncate de animalele sălbatice de pradă. Din experiența noastră, ursul își vede de treaba lui, asociază omul cu un pericol și nu-l atacă', a spus Bodean.

Situația a fost analizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara care decis, de sâmbătă, ca accesul turiștilor să fie restricționat temporar pe traseul Pârâul Pleșii-Vârful Pleșa-Vârful Piule-Cabana Buta.

Restricțiile pe traseele turistice din zonele Drăgșanu-Albele și Piule-Pleșa din Parcul Național Retezat vor fi extinse până în luna septembrie, din cauza pericolului pe care îl reprezintă urșii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: