• Ned 2020 Web
Marți, 15 Iulie 2014 09:49

E cert! Legume românești în supermarket-uri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei peste 200 de producători din regiunea de sud a țării, înscriși în program, vor livra, până la sfârșitul anului, aproximativ 10.000 de tone de legume, fructe și zarzavaturi marilor rețele de magazine. Tot procesul de producție este trecut printr-un control strict al calității, prin analize fizicochimice și fișe de cultură. Câțiva dintre marii retaileri din România au aderat deja la program, astfel că până la toamnă, rafturile hipermarket-urilor vor conține și aceste produse, oferind cumpărătorilor alimente proaspete, românești.

Hipermarketurile vor fi aprovizionate zilnic cu roșii, castraveți, vinete, varză, ardei, ceapă, salată verde și zarzavaturi produse în ferme din zonele legumicole Vidra, Izbiceni, Dracea, Nuci, Lungulețu, Gheorghe Doja și Măriuța. Plantele sunt cultivate în câmp sau în sere. Un mare grup (ce desfășoară business-uri în agricultură) se va ocupa de partea operațională a programului, astfel încât legumele să ajungă la timp în magazine.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Asociația Cultivatorilor de Legume a lansat, cu sprijinul Organizației Interprofesionale PRODCOM Legume-Fructe și al Centrului de Comunicare al Fermierilor din România, programul „Dor de gust”, prin care legume și verdețuri proaspete, produse de producători români, vor ajunge în supermarket-urile din România în 24 de ore de la culegere.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: