• Ned 2020 Web
Marți, 15 Iulie 2014 08:00

„Grigore Antipa”, primul din Europa cu amprenta de carbon compensată

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mult, muzeul a reuşit în acest an, de Ziua Internaţională a Mediului, să devină, oficial, primul muzeu carbon neutru din Europa. Mai precis, muzeul a oferit date cu privire la activitatea înregistrată de-a lungul anului 2013, indicii luaţi în considerare în procesul evaluării fiind: suprafaţa totală a muzeului, consumul de energie electrică, consumul de gaz, deplasările făcute cu maşina muzeului, gestionarea deşeurilor, site-ul şi pagina de Facebook a muzeului, călătoriile în scop business şi zborurile, potrivit Agerpres. În urma evaluării, a reieşit că muzeul „Antipa” a înregistrat emisii totale de gaze cu efect de seră echivalente cu 404 tone CO2. Carbon Solutions Global a compensat în numele muzeului amprenta de carbon aferentă anului 2013, folosind credite de tip VCS (Verified Carbon Standard) din cadrul Proiectului Eolian „Hebei Yuxian” din China.

Amprenta de carbon reprezintă efectul cumulativ al diferitelor activităţi umane asupra mediului, adică impactul pe care oamenii îl au asupra planetei.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi-a compensat, cu ajutorul partenerilor de la Carbon Solutions Global, amprenta de carbon aferentă anului 2013, pentru a minimaliza impactul asupra mediului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: