• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 13 Iulie 2014 22:57

Tot mai mulți rinoceri uciși de braconieri în Africa de Sud

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În pofida creșterii eforturilor de combatere a acestui flagel, Africa de Sud, care deține aproximativ 80% din populația de rinoceri a planetei, estimată la peste 25.000 de exemplare, se îndreaptă spre un număr record de rinoceri uciși în acest an. Și anul trecut s-a înregistrat o cifră record de rinoceri uciși: 1004 exemplare.

Kruger National Park a fost cel mai afectat, de la începutul anului fiind uciși aici de braconieri 351 de rinoceri, a declarat Departamentul Afacerilor de Mediu.

În ultima vreme braconierii folosesc metode mai sofisticate, utilizând puști semi-automate sau săgeți otrăvite, iar când animalul este doborât, trec la tăierea cornului, scrie AFP.

Coarnele de rinocer sunt deosebit de populare în Asia unde li se atribuie proprietăți medicinale împotriva cancerului și a mahmurelii.

După ani de dezbateri, Africa de Sud a semnat în luna aprilie 2014 un acord cu Mozambicul pentru eradicarea braconajului rinocerilor și pentru a preveni ca aceste țări să servească drept tranzit pentru comerțul cu coarne de rinocer destinate pieței negre din Asia. Mozambicul, situat la frontiera cu Africa de Sud, este considerat locul de recrutare a braconierilor angajați de bandele mafiote, mai precizează AFP.

Masacrarea de rinoceri în Africa de Sud se amplifică pe zi ce trece, braconierii ucigând de la începutul anului 558 de animale, cu o sută mai mult decât în intervalul similar de anul trecut, au declarat joi surse oficiale citate de AFP.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: