• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 11 Iulie 2014 05:16

Poluare în Portul Constanţa. La 10 km de mal au apărut pete de combustibil

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petele de petrol au apărut la aproximativ 10 kilometri de mal, în zona respectivă, există numeroase vase eşuate. Specialiştii sosiţi la faţa locului spun că, cel mai probabil, tancurile cu combustibil ale Navelor Paris şi You Xiu s-au fisurat.

Vorbim despre două ambarcaţiuni care s-au scufundat în urmă cu aproximativ 10 ani, mai exact, în 1995. Atunci, navele Paris, sub pavilion Malta, şi Zou Xiu, sub pavilion Hong Kong, s-au scufundat.

În tancurile de combustibil existau peste 600 de tone de păcură şi motorină. Poluarea a apărut, însă, în 2009, atunci când s-au fisurat tancurile cu combustibil ale navelor. Atunci, specialiştii au cinemtat fisurile, însă, se pare că nu a fost suficient. Ei spun că cel mai probabil, ori au cedat lucrările pe care le-au făcut în 2009, ori au apărut altele.

Situaţia este destul de îngrijorătoare, mai ales că în acest moment, din cauza vântului care bate cu putere şi a valurilor, nu se poate cerceta în amănunt. Nu se ştie, momentan, când se vor relua lucrările, depinde foarte mult de vreme. Însă specialiştii spun că vor monitoriza marea în continuare.

Situaţie de urgenţă în Portul Constanţa. În apropierea digului de larg au apărut urme de petrol. Reprezentanţii prefecturii Constanţa au convocat Comandamentul Operativ pentru Depoluare Marină, iar la faţa locului mai mulţi specialişti şi şlupele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au intervenit şi au instalat baraje antipoluante.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: