• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 09 Iulie 2014 08:47

Italia: Incidența cancerului, semnificativ mai mare în zona unde mafia descarcă deșeuri toxice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cele 23 de zone din Caserta există un 'număr excesiv de spitalizări pentru leucemie' în rândul copiilor sub 14 ani. În cele 32 de zone din Napoli, în rândul aceluiași grup de vârstă a fost înregistrat un nivel alarmant de tumori în sistemul nervos central, în special la bebeluși, notează ISS.

În general, studiul relevă o rată peste medie a deceselor și a 'spitalizărilor pentru diverse boli și cauze multiple'.

Starea proastă de sănătate în rândul populației din zona unde mafia aruncă de mulți ani în mod ilegal deșeuri nu se limitează doar la copii.

Studiul a identificat în rândul tuturor categoriilor de vârstă un număr mai mare de cazuri de cancer, printre care cele la sân, stomac și gât.

Cercetarea confirmă studii precedente privind impactul pe care depozitarea de deșeuri a avut-o asupra comunității din regiunea Campania, unde se află provincia Caserta. Conform unui studiu al Institutul Național de Combatere a Cancerului, numărul tumorilor a crescut cu 47% la bărbați și cu 40% la femei.

Începând din anii '90, zeci de milioane de deșeuri au fost depozitate ilegal în zona din jurul provinciilor Caserta și Napoli, potrivit organizației de mediu Legambiente.

Numărul copiilor care suferă de cancer în zona din Italia unde mafia descarcă ilegal deșeuri toxice este semnificativ mai mare decât în restul țării, relevă un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate (ISS), care se concentrează pe provinciile sudice Caserta și Napoli, transmite site-ul thelocal.it.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: