• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 07 Iulie 2014 22:23

Chevron îşi poate continua activitatea în judeţul Vaslui. Instanţa a respins cererea de suspendare a efectelor acordurilor de mediu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul de Iniţiativă a Societăţii Civile (GISC) Bârlad a pierdut procesul intentat în 2013 Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Vaslui şi companiei Chevron România, prin care solicita suspendarea efectele acordurilor de mediu pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea - Pungeşti, Popeni - Găgeşti şi Păltiniş - Băceşti.

Astfel, Tribunalul Iaşi, acolo unde s-a judecat procesul după strămutarea acestuia de la Tribunalul Vaslui, a respins cererea GISC Bârlad, din care face parte şi protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu.

În urma acestei sentinţe, compania Chevron îşi poate desfăşura în continuare activitatea de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui, în baza acordurilor de mediu obţinute de APM Vaslui.

Sentinţa Tribunalului Iaşi nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Compania Chevron deţine patru acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist, în localităţile Siliştea - Pungeşti, Păltiniş - Băceşti, Popeni - Găgeşti şi Puieşti. De asemenea, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, şi două autorizaţii de construire pentru amenajarea platformelor pe care sunt sau urmează a fi montate sondele de explorare de la Siliştea - Pungeşti şi Puieşti.

Până în prezent, Chevorn a început lucrările de foraj în comuna Pungeşti, în primele zile ale lunii mai.

Tribunalul Iaşi a respins cererea Grupului de Iniţiativă a Societăţii Civile Bârlad de suspendare a efectelor acordurilor de mediu obţinute de Chevron în Vaslui pentru explorarea gazelor de şist, astfel încât compania petrolieră îşi poate desfăşura în continuare activitatea în judeţ.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: