Imprimă această pagină
Joi, 03 Iulie 2014 05:36

Tehnologia CSC, propusă la Reuniunea G7. Care sunt avantajele în captarea și stocarea carbonului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Având în vedere situația actuală din Ucraina, grupul și-a exprimat îngrijorarea față de securitatea energetică. Ca urmare, participanții și-au luat „angajamentul de a iniția o schimbare sistematică și de durată pentru îmbunătățirea securității energetice la nivel regional, național și global".

Un subiect important pe care l-au dezbătut reprezentanții celor șapte puteri și comisarul european pentru energie a fost utilizarea combustibililor fosili. Grupul a recunoscut că aceștia vor rămâne în continuare un element extrem de important pe piața energetică. Însă, au susținut cei prezenți la eveniment, reducerea emisiilor cauzate de combustibilii fosili este necesară pentru a face față schimbărilor climatice. În acest sens, tehnologia CSC (Captarea și Stocarea Carbonului) poate avea o contribuție extrem de importantă, fapt pentru care membri G7 susțin utilizarea acesteia.

Captarea și Stocarea Carbonului este o tehnologie în curs de dezvoltare, care a apărut ca soluție pentru limitarea emisiilor nocive eliberate în urma arderii combustibililor fosili. Susținătorii ideii spun ca aceasta este cea mai bună soluție până în acest moment pentru a opri răspândirea noxelor în atmosferă. În schimb, ideea este contestată de unele persoane care susțin că există riscul de scurgere a depozitelor odată îngropate. Țările europene se bazează în mare măsură pe gazul rusesc, motiv pentru care acestea au fost reticente la ideea de a impune sancțiuni mai puternice Rusiei, ca urmare a acțiunilor Kremlinului în Ucraina. Reuniunea G7 a invocat necesitatea unei strategii mai ample de securitate energetică. Aceasta este necesară mai ales într-o piață care a devenit globalizată.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Securitatea energetică a fost principalul subiect dezbătut la Reuniunea G7 de la Roma, la începutul lunii mai. Miniștrii energiei din cele mai mari puteri economice ale lumii și comisarul european pentru energie au convenit asupra unui număr de activități care trebuie realizate în vederea consolidării securității energetice colective.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46