• Ned 2020 Web
Marți, 01 Iulie 2014 06:30

Cerințe pentru noii membri ai Parlamentului European

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a răspunde acestor crize, Green 10 susține că noii membri ai Parlamentului European aleși în 2014 ar trebui să se concentreze pe următoarele 10 priorități-cheie:

1. Crearea de noi locuri de muncă, redirecționarea poverii taxelor pe venit către consumul de resurse și eliminarea subvențiilor nocive pentru mediu printr-o nouă strategie economică bazată pe principiile sustenabilității

UE ar trebui să alinieze cheltuielile și împrumuturile cu obiectivele de mediu, asigurându-se că Banca Europeană pentru Investiții împrumută bani pentru proiecte care protejează mediul și clima. Aceste măsuri vor ajuta la combaterea schimbărilor climatice, reducerea consumului de resurse și protejarea biodiversității.

2. Susținerea adoptării la nivelul UE a trei ținte distincte, ambițioase și obligatorii pentru energie regenerabilă, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și eficiență energetică pentru 2030 Pentru a menține creșterea temperaturilor sub pragul de 2 grade Celsius, cele trei ținte trebuie atinse într-un mod sustenabil. Acest lucru înseamnă să punem capăt producției de bioenergie nocivă, incluzând biocombustibilii, să oprim utilizarea combustibililor fosili poluanți în sectorul energetic, industrie, construcții și transporturi și să eliminăm treptat energia nucleară cât mai repede. Astfel de politici vor conduce către un mediu mai sănătos, cu o calitate a vieții crescută, noi locuri de muncă, securitate energetică și inovare tehnologică.

3. Stoparea pierderii biodiversității până în 2020

Consolidarea strategiei UE pentru biodiversitate, aplicarea măsurilor de conservare reprezentative, precum Natura 2000 (rețeaua de arii protejate a Europei) și implementarea reformei în pescuit și a legilor privind apa – vor contribui la protejarea habitatelor, pădurilor, animalelor, apelor și solului.

4. Punerea în aplicare a unor politici comprehensive de reducere a resurselor și managementului deșeurilor

Europa folosește mai mult din resursele lumii decât ar fi echitabil – accentuând disparitățile sociale la nivel global și daunele aduse mediului. Este nevoie de politici care să abordeze acest supraconsum și care să orienteze Europa către eliminarea irosirii resurselor încurajând calitatea și produsele eficiente energetic. Irosirea alimentelor reprezintă în mod special o problemă și ar trebui luate măsuri pentru reducerea cantității de alimente ce ajung în fiecare zi la gunoi.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Zece dintre cele mai importante organizații de mediu la nivelul UE, reunite în grupul Green 10, consideră că răspunsul la crizele sociale și de mediu cu care se confruntă Europa stă în politici europene mai sustenabile și mai inteligente. Acest lucru va ajuta Europa să creeze job-uri noi, să recâștige competitivitatea, să reacționeze în fața crizei climatice și să îmbunătățească calitatea vieții în limitele planetei noastre.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: