• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 29 Iunie 2014 21:53

Cum protejăm speciile migratoare?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drona nu este echipată cu motoare Rolls Royce sau radar. În schimb, este dotată cu o interfață Google Map, camere video, senzori infraroșu și simpli și nu este mai scumpă decât un laptop normal.

Astfel de noi tehnologii ieftine reprezintă un pas important în ceea ce privește protejarea și conservarea anumitor specii amenințate cu dispariția. Prin Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), care administrează Convenția privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice, specialiștii colectează date cu ajutorul acestor noi „instrumente de conservare”. Apoi, datele colectate sunt utilizate pentru a dezvolta strategii de conservare adaptate fiecărei specii în parte. Aceștia monitorizează migrația unor specii cum ar fi broaștele țestoase, rechinii, elefanții și păsările.

Speciile care migrează peste oceane și continente sunt supuse unor riscuri mai mari din cauza amenințărilor pe care le implică astfel de călătorii lungi. Astfel, oamenii de știință se folosesc de aceste tehnologii pentru a afla mai multe despre comportamentul lor, dar și pentru a preveni anumite incidente care ar putea afecta specia respectivă. De exemplu, aceștia pot urmări păsările mici în timpul călătoriilor lor incredibile. În acest mod, specialiștii au descoperit recent că notărița cu cioc subțire și gât roșu migrează din Shetland Islands din Scoția, traversează Oceanul Atlantic prin Islanda și Groenlanda, zboară spre sud de-a lungul coastei de est a Statelor Unite în Caraibe și Mexic, iar apoi își încheie călătoria în largul coastei din Ecuador sau Peru.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

BONN - Un avion mic este gata să aterizeze. Însă nu există niciun aeroport, nicio pistă de aterizare și niciun pilot care să-l ghideze. Acesta este un vehicul aerian, fără pilot, care se întoarce din misiunea sa. Nu este vorba despre „vânătoarea” unor teroriști sau spionarea unor terenuri străine, ci de monitorizarea populațiilor de rinoceri și observarea eventualilor braconieri de tigrii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: