• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 26 Iunie 2014 23:20

Votează cu portofelul!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Site-ul RipeNear.Me reunește locurile, gospodăriile și fermele unde se pot găsi fructe, legume, miere, produse lactate, fructe de pădure din flora spontană și alte produse printr-o hartă accesibilă tuturor. Vânzătorii își pot prezenta produsele, inclusiv prin fotografii, menționând zona de ridicare, perioada și prețul. Unele produse sunt oferite chiar gratuit.

Cumpărătorii pot vedea cine, unde și ce produce în plan local și-și pot culege chiar cu mâna lor fructele sau legumele dorite. Mulți producători au culturi certificate organic, acest lucru fiind menționat pe site.

Site-ul RipeNear.Me își propune:

  • Ÿ să crească semnificativ cantitatea de alimente produse și vândute în mod sustenabil pe plan local Ÿ să ofere o platformă prin care producătorii să facă schimb de experiență pentru a dezvolta o micro fermă sustenabilă;
  • Ÿ să ofere consumatorilor acces facil la hrana produsă local, la legume și fructe coapte în mod natural, în sezon;
  • Ÿ să crească varietatea produselor alimentare pe care oamenii le cresc și le consumă;
  • Ÿ să reducă risipa de mâncare;
  • Ÿ să susțină un stil de viață sănătos; Ÿ să informeze publicul cu privire la impactul oamenilor asupra resurselor naturale etc.

Iată câteva idei prin care inițiatorii acestui proiect încearcă să convingă cât mai mulți oameni să valorifice harta pusă la dispoziție online:

Ÿ Credem că balcoanele, acoperișurile, curțile din spatele și din fața locuințelor noastre și alte spații urbane libere sunt locuri în care se poate cultiva hrană. De ce nu le-am folosi în acest scop?

Ÿ Fructele și legumele cumpărate din supermarket arată foarte bine, dar au un gust fad. Cel mai important pentru lanțurile comerciale ce există în prezent la nivel mondial este ca produsele să se vândă, nu să aibă o calitate ridicată sau o aromă deosebită.

Pentru hrana crescută în propria gospodărie, calitatea și gustul sunt însă pe primul loc.

Ÿ Produsele cultivate într-o anumită zonă de pe planetă, dar transportate și vândute la distanțe de mii de kilometri, sunt recoltate cât sunt încă verzi și necoapte, pentru a rezista mai mult pe transport și în depozite. Multe dintre ele sunt stropite cu chimicale pentru a se coace în depozite.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

În Adelaide, Australia, Alistair și Helena Martin, doi oameni pasionați de hrana proaspătă, produsă local, au pornit un portal online în care micii producători își pot prezenta și vinde marfa locuitorilor din zona gospodăriilor lor. Consumatorii pot astfel găsi ferme locale sau culturi agricole de unde pot cumpărea hrană mai sănătoasă și mai proaspătă.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: