• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 22 Iunie 2014 21:45

VIDEO O balenă albă a fost zărită în dreptul orașului Sydney

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Balena a fost văzută joi după-amiază și vineri, transmite vineri AFP.

Se pare că este Migaloo — cuvânt aborigen care înseamnă 'prieten alb' — animal observat prima oară în 1991 și ale cărui apariții sunt pândite de mii de pasionați de cetacee. 'A fost o ocazie unică să îl vedem înotând pe Migaloo, balena albă', a spus Jonas Liebschner de la Asociația de observare a balenelor.

Balenele cu cocoașă se află în plină migrație anuală din Antarctica spre apele mai calde din Queensland (stat din nordul Australiei) pentru a se reproduce.

Un studiu desfășurat în 2003 de Universitatea Southern Cross din New South Wales a ajuns la concluzia că Migaloo este mascul și ar avea acum între 28 și 30 de ani. Balenele cu cocoașă au o speranță de viață de circa 80 de ani. 'Este singura balenă albă din emisfera sudică despre care știm', a declarat AFP Oskar Peterson, care conduce Centrul de cercetare a balenelor albe cu sediul în Australia. 'Am mai zărit un exemplar alb în apele norvegiene, în zona Arcticii, și atât', a adăugat el.

O balenă cu cocoașă, cu pielea albă ca porțelanul, a fost zărită în dreptul orașului australian Sydney de câțiva entuziaști, care cred că este vorba de balena "Migaloo", una din rarele balene albe observate vreodată.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: