• Brasov Web
  • Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Duminică, 22 Iunie 2014 19:12

Japonia: Fabrica de Mătase din Tomioka, adăugată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fabrica și siturile aferente din prefectura Gunma au devenit cel de-al 18-lea obiectiv din Japonia inclus de UNESCO pe Lista Patrimoniului Mondial.

Fabrica a fost construită în 1872 ca fabrică administrată de guvern și a servit ca model pentru alte fabrici din Japonia, care, în cele din urmă, a ajuns să joace un rol important în industria mondială a mătăsii.

Guvernul japonez a plasat fabrica din Tomioka pe o listă cu propuneri de înscriere în patrimoniul UNESCO în 2007 și a susținut oficial candidatura în luna ianuarie a anului trecut.

Japonia are în prezent 14 situri de patrimoniu cultural pe lista UNESCO, printre care și Muntele Fuji, inclus anul trecut, și 4 situri de patrimoniu natural, printre care lanțul de insule Ogasawara, un habitat pentru plante și animale rare din Pacificul de Vest, inclus în 2011.

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a decis sâmbătă să adauge Fabrica de Mătase din Tomioka, o clădire istorică, simbolizând industrializarea Japoniei din secolul al XIX-lea, pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial, relatează Kyodo.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55