• Ned 2020 Web
Vineri, 20 Iunie 2014 09:04

Să învățăm cum se construiesc dinozauri - Hai și tu!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Invitatul special al evenimentului este celebrul paleoartist canadian Brian Cooley, realizatorul lui Magyarosaurus dacus, care e pregătit să le dezvăluie iubitorilor de dinozauri, mici și mari, cum pot deveni la rândul lor creatori de dinozauri. Hațeg, 18 iunie 2014 – Pasionații de dinozauri sunt așteptați de Zilele Geoparcului, în weekend-ul 21-22 iunie 2014, la Centrul pentru Științe și Arte din comuna General Berthelot, ca să învețe cum să realizeze un dinozaur.

La invitația Administrației Geoparcului Dinozaurilor, renumitul paleoartist Brian Cooley va susține, în zilele de 21 și 22 iunie, începând cu orele 12.00, două de ateliere pe tema “Cum să construiești un dinozaur”.

Atelierele se adresează copiilor cu vârste începând de la 6 ani, dar și adulților interesați să împărtășească, timp de câteva ore, pasiunea pentru dinozauri cu celebrul artist canadian. Participarea se face pe baza unei donații în valoare de 20 de lei, reprezentând contravaloarea materialelor utilizate în cadrul atelierelor. Înscrieri sau detalii privind participarea la eveniment pot fi obținute prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la numărul de telefon 0764 66 56 26. Locurile sunt limitate.

De asemenea, cei care vor lua parte la Zilele Geoparcului vor avea ocazia de a-l vedea pe Brian Cooley la lucru, în timp ce finisează sculptura în mărime naturală a Balaurului bondoc, o specie de reptilă carnivoră cu pene, înrudită cu Velociraptor. Sculptura va fi, începând cu luna iulie, vedeta expoziției ”Balauri, Dragoni, Dinozauri” ce urmează să fie vernisată în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și a fost realizată cu suportul financiar al Institutului Național de Geologie și Geoecologie Marină - GeoEcoMar din București.

Brian Cooley este unul dintre cei mai renumiți realizatori de dinozauri (paleoartiști) la nivel mondial, datorită naturaleții și dinamismului pe care reușește să le imprime lucrărilor sale. Acestea pot fi admirate în muzee și diverse spații de expunere din Canada, Statele Unite și Japonia, dar și la Muzeul Național de Geologie din București, unde este expusă o reconstituire în mărime naturală a lui Zalmoxes robustus – unul dintre dinozaurii ierbivori din Țara Hațegului. Artistul canadian a fost de asemenea promovat de mai multe ori de prestigioasa revistă National Geographic.

După susținerea acestor ateliere, Brian Cooley va pleca spre Rotterdam pentru a-l întâmpina în Europa pe Magyarosaurus dacus, exemplarul de dinozaur pitic a cărui plecare, la începutul acestei luni, din Calgary, Canada, către România a fost posibilă datorită pasionaților de dinozauri din întreaga lume care au făcut donații prin intermediul platformei www.kikstarter.com. După un periplu european și prin principalele orașe din România alături de dinozaurul său, Brian Cooley va reveni în Țara Hațegului la jumătatea lunii iulie. Evenimentul este realizat cu sprijinul și colaborarea oferite Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului de Asociația GeoD pentru promovarea geodiversității, Asociația Geomedia și de Institutul Național de Geologie și Geoecologie Marină - GeoEcoMar.

De Zilele Geoparcului, renumitul paleoartist canadian Brian Cooley le va arăta copiilor, în Țara Hațegului, cum să construiască dinozauri. Pentru al doilea an consecutiv, în Țara Hațegului vor fi celebrate Zilele Geoparcului Dinozaurilor, în preajma a două sărbători importante: Solstițiul de Vară (începutul verii astronomice) și Sânzienele sau Drăgaica (cea mai mare sărbătoare cu origini păgâne păstrată în calendarul creștin-ortodox).
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: