• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 18 Iunie 2014 21:50

Bani pentru „Modernizarea exploataţiilor agricole”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sesiunea este deschisă în perioada 20 mai – 18 iulie 2014. Fondurile disponibile pentru această sesiune sunt în valoare de 150 de milioane de euro. Din această sumă, 35 de milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie (din totalul sumei, un procent de 50% este alocat fermelor vegetale și 50% fermelor zootehnice). Alte 15 milioane de euro sunt alocate integral pentru îndeplinirea standardelor în sectorul zootehnic.

100 de milioane de euro

Pentru exploatațiile agricole este disponibilă o alocare de 100 de milioane de euro. În cazul proiectelor de investiții în exploatațiile agricole, în funcție de prioritățile politicii agricole, s-a realizat o departajare foarte clară între investițiile în achizițiile de utilaje și cele în construirea sau modernizarea spațiilor destinate producției agricole. Astfel, fermierii care doresc să realizeze investiții în sectorul vegetal, prin achiziții de utilaje au la dispoziție o alocare de 40.000.000 de euro, iar pentru construcții – montaj, de 10.000.000 de euro. Pentru sectorul zootehnic, fermierii au la dispoziție pentru achiziții de utilaje o alocare de 10.000.000 de euro, iar pentru construcții – montaj, de 40.000.000 de euro.

Depunere on-line

Noul PNDR este cu mult simplificat. Concret, au fost reduse numărul de documente, avize sau acorduri solicitate beneficiarilor. Ca o noutate, s-a introdus sistemul de depunere on-line. „Pe zona de achiziții, acolo unde au fost foarte multe probleme pe care le-au întâmpinat atât autoritățile publice, cât și beneficiarii privați, vom avea o listă de prețuri de referință pentru ca aceștia din urmă să nu mai fie nevoiți să parcurgă acea procedură complicată pe care o prevede procedura specială din PNDR. Nu în ultimul rând, controalele efectuate de Agenția de Plăți vor fi reduse la minimum posibil, dar, în același timp, ne vom asigura că totul se desfășoară în mod transparent și corect în conformitate cu Regulamentele Europene”, a declarat Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la lansarea apelului.

Obiective

Obiectivele specifice ale acestei măsuri se referă la introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee noi, diversificarea producţiei, ajustarea profilului, nivelului şi calităţii producţiei la cerinţele pieţei, inclusiv a celei ecologice, precum și producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile. De asemenea, adaptarea exploataţiilor la standardele comunitare; creşterea veniturilor exploataţiilor agricole sprijinite, dar și sprijinirea membrilor grupurilor de producători sau ai altor forme asociative în vederea încurajării fenomenului de asociere.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat, la mijlocul lunii mai, prima sesiune de cereri de proiecte aferentă exercițiului financiar 2014-2020, respectiv pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Este vorba despre Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agricole”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: