• Ned 2020 Web
Marți, 17 Iunie 2014 06:57

Avantajele bicicletei în trafic

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Să delimitezi o parte a carosabilului pentru a crea piste speciale pentru bicicliști nu este un lucru foarte scump. Astfel de proiecte devin costisitoare doar când corupția își face apariția la nivelul administrației publice. Așa numitele „piste de bicicliști” pe trotuar făcute de Primăria Capitalei, în perioada 2008-2012, au costat în jur de 10 milioane de euro din bani publici. Multe însă dintre acestea au fost desființate de Brigada de Poliție Rutieră a Municipiului București pentru că nu erau conforme cu legislația în vigoare și nu puteau fi folosite în siguranță. În București încă mai pot fi văzute rămășițele acestor așa zise piste de biciclete, unele care ocolesc cabine de telefoane publice, altele care se opresc brusc în chioșcuri de ziare, iar altele care se unduiesc pe trotuar în funcție de cum sunt parcate mașinile. Pistele de bicicletă pe trotuar sunt aproape imposibil de folosit și îngreunează deplasarea pietonilor. O infrastructură serioasă pentru biciclete trebuie să conțină piste separate atât de trotuarele de pietoni, cât și de mașini.

Delimitarea unei benzi de minim un metru în partea dreaptă a carosabilului, special și exclusiv pentru biciclete, este o variantă pentru orașele înghesuite precum capitala. Însă degeaba delimitezi câteva piste, dacă acestea nu sunt unite între ele și nu formează o rețea ce poate fi folosită ușor pentru a ajunge la principalele puncte de interes din oraș.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Odată cu venirea verii, pe străzile marilor orașe încep să apară din ce în ce mai mulți bicicliști, persoane care aleg să se deplaseze fără costuri acolo unde au nevoie, într-un mod prietenos cu mediul. Din păcate, o infrastructură pentru biciclete este aproape inexistentă în orașele din România, unde în topul priorităților pentru administrațiile locale se află autoturismul și infrastructura pentru acesta.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: